Tudod, hogy mi az az 5 hiba, amit szinte mindenki elkövet, amikor biciklit vásárol?

Azt gondolnánk, hogy bringát venni egyszerű dolog, de mégis sokan belefutnak olyan vásárlásokba, amit utólag megbánnak. Ebben a cikkben hasznos tanácsokat találsz, amire, jó ha figyelsz, ha kerékpár vásárlás előtt állsz.

Nézzük, mire figyelj, ha bringa vásárlás előtt állsz, mi az, amit előre tisztázz magadban, hogy te ezeket a hibákat már ne kövesd el. Először szó lesz a divatról, a bringa méretéről, majd a kiegészítőkről, a vásárlás időzítéséről és az anyagiakról.

1. Divat, azaz ne a kinézet és a pillanatnyi divat alapján dönts!

Mindenekelőtt határozd meg, hol és mire fogod használni a bringát

Városban, erdőben, vidéken, aszfaltúton vagy földúton? Sportolni, versenyezni szeretnél vele? Kirándulásra, túrázásra? Az a terved, hogy munkába járj vele?

Szóval ez legyen az első, amit eldöntesz még jóval a bringa vásárlás előtt! Nyilván nincs 100 %-os megoldás, de az fontos, hogy jól súlyozz bringa vételkor.

Legtöbben egyből mountit szeretnének, mert arról úgy hallották, hogy jó, de pár perces beszélgetés után kiderül, hogy egyáltalán nem erre van szükségük, mert egyébként jórészt a városban tekernek. Sokan blogokat, fórumokat böngésznek, ahol megmondják a tutit, persze, ha utólag kiderül, hogy nekik mégsem az lett volna jó, sajnos sok esetben az üzletet hibáztatják.

bikepatika-gyorsasag-kenyelem

2. Méret – Ne akard belőni már a kerékpár vásárlás előtt!

Minden márka más és más, ezért a méretek is eltérők lehetnek! Ugyanúgy, ahogy a cipőméretek is a gyártótól függnek, itt sem biztos, hogy az egyik márkából belőtt méret a másik márkánál is majd ugyanazt a méretet fogja jelenteni. A méret kiválasztását nyugodtan hagyd a kereskedőre és a szakképzett eladóra, aki jobban ismeri a saját forgalmazott márkáit! (Bizony velem is előfordult már, hogy megvettem egy szép példányt, használtam egy ideig, majd rájöttem, hogy nekem ez a váz nagy, és eladtam.)

3. Kiegészítők – Ne aggass mindenféle vackot a bringádra!

Gondold át, hogy mire van valóban szükséged! A legtöbben mindenféle kütyüt megvesznek, amit később soha nem is használnak. Ezek a biciklik úgy néznek ki, mint a karácsonyfa. Nyilván a mai társadalom a fogyasztásra ösztönöz, viszont te mindenképpen állj ellen, és tényleg csak azt vedd meg, amit használni fogsz!

4. Időzítés – Ne több felvonásban vásárolj!

Előre gondold át a felszereltséget! Ha veszel egy bringát, és úgyis tennél rá sárvédőt, csomagtartót, akkor jobban jársz, ha már a gyárilag előre felszerelt modellt választod! Olcsóbb is, és egy alkalom alatt megúszod az egészet, ha már kerékpár vásárlás során gondolsz erre.

5. Ne várj csodát!

Az olcsóbb bringa mindig egyszerűbb, és idővel több hiba lesz vele. A drágább a márkanév valamint a jobb minőségű beépített alkatrészek miatt kerül többe, ezért gondold át még kerékpár vásárlás előtt, hogy mennyit szánsz a vásárlásra, hogy később ne bánd meg illetve ne érjenek meglepetések!

+1 Ne felejtsd el rendszeresen szervizbe hordani a bringádat!

Ha drága, azért, hogy az is maradjon, ha olcsó, azért, hogy mindig működőképes kerékpárod legyen. Mivel jó szervizest sem egyszerű találni, jól válogasd meg, hogy kinek a kezei közé adod kerékpárodat!

Tudtad, hogy van már egy olyan bringaszerviz, ami házhoz megy és helyben szereli a bringádat? Ha bővebben szeretnél arról olvasni, hogyan működik, klikk ide!

Oszd meg a cikket, ha hasznosnak találtad, és olvass tovább a témában:

Ha kerékpárodra gumi kell, itt találsz útmutatót