Utolsó módosítás ideje: 2023.08.30.

Tudod, hogy mi az az 5 hiba, amit szinte mindenki elkövet, amikor biciklit vásárol?

Azt gondolnánk, hogy bringát venni egyszerű dolog, de mégis sokan belefutnak olyan vásárlásba, amit utólag megbánnak. Ebben a cikkben hasznos tanácsokat találsz, amire, jó ha figyelsz, ha kerékpár vásárlás előtt állsz.

Ha bringa vásárlás előtt állsz, ezeket előre tisztázd magadban, hogy te már ne kövesd el a hibákat. Szó lesz a divatról, a bringa méretéről, majd a kiegészítőkről, a vásárlás időzítéséről és az anyagiakról.

1. Divat, azaz ne a kinézet és a pillanatnyi divat alapján dönts!

Mindenekelőtt határozd meg, hol és mire fogod használni a bringát

Városban, erdőben, vidéken, aszfaltúton vagy földúton? Sportolni, versenyezni szeretnél vele? Kirándulásra, túrázásra? Az a terved, hogy munkába járj vele?

Szóval ez legyen az első, amit eldöntesz még jóval a bringa vásárlás előtt! Nyilván nincs 100 %-os megoldás, de az fontos, hogy jól súlyozz bringa vételkor.

Legtöbben egyből mountit szeretnének, mert arról úgy hallották, hogy jó, de pár perces beszélgetés után kiderül, hogy egyáltalán nem erre van szükségük, mert egyébként jórészt a városban tekernek. Sokan blogokat, fórumokat böngésznek, ahol megmondják a tutit, persze, ha utólag kiderül, hogy nekik mégsem az lett volna jó, sajnos sok esetben az üzletet hibáztatják.

bikepatika-gyorsasag-kenyelem

2. Méret – Ne akard belőni már a kerékpár vásárlás előtt!

Minden márka más és más, ezért a méretek is eltérők lehetnek! Ugyanúgy, ahogy a cipőméretek is a gyártótól függnek, itt sem biztos, hogy az egyik márkából belőtt méret a másik márkánál is majd ugyanazt a méretet fogja jelenteni. A méret kiválasztását nyugodtan hagyd a kereskedőre és a szakképzett eladóra, aki jobban ismeri a saját forgalmazott márkáit! (Bizony velem is előfordult már, hogy megvettem egy szép példányt, használtam egy ideig, majd rájöttem, hogy nekem ez a váz nagy, és eladtam.)
Kerékpárgumi – vásárlási útmutató itt

3. Kiegészítők – Ne aggass mindenféle vackot a bringádra!

Gondold át, hogy mire van valóban szükséged! A legtöbben mindenféle kütyüt megvesznek, amit később soha nem is használnak. Ezek a biciklik úgy néznek ki, mint a karácsonyfa. Nyilván a mai társadalom a fogyasztásra ösztönöz, viszont te mindenképpen állj ellen, és tényleg csak azt vedd meg, amit használni fogsz!

4. Időzítés – Ne több felvonásban vásárolj!

Előre gondold át a felszereltséget! Ha veszel egy bringát, és úgyis tennél rá sárvédőt, csomagtartót, akkor jobban jársz, ha már a gyárilag előre felszerelt modellt választod! Olcsóbb is, és egy alkalom alatt megúszod az egészet, ha már kerékpár vásárlás során gondolsz erre.
Bringás felszerelésekről itt olvashatsz bővebben

5. Anyagiak – Ne várj csodát!

Az olcsóbb bringa mindig egyszerűbb, és idővel több hiba lesz vele. A drágább a márkanév valamint a jobb minőségű beépített alkatrészek miatt kerül többe, ezért gondold át még kerékpár vásárlás előtt, hogy mennyit szánsz a vásárlásra, hogy később ne bánd meg illetve ne érjenek meglepetések!

+1 Ne felejtsd el rendszeresen szervizbe hordani a bringádat!

Ha drága, azért, hogy az is maradjon, ha olcsó, azért, hogy mindig működőképes kerékpárod legyen. Mivel jó szervizest sem egyszerű találni, jól válogasd meg, hogy kinek a kezei közé adod kerékpárodat!

Tudtad, hogy van már egy olyan bringaszerviz, ami házhoz megy és helyben szereli a bringádat? Ha bővebben szeretnél arról olvasni, hogyan működik, klikk ide!

Oszd meg a cikket, ha hasznosnak találtad, és olvass tovább a témában

Nézd meg ingyenes anyagainkat is!

ITT tudod letölteni 

Mentsd le a gépedre, hogy amikor szükséged van rá, kéznél legyen!

You have Successfully Subscribed!